Podpůrné tajemství exotiky a včel od PURUS - MEDY

Naše produkty, které pro Vás vybíráme, vybíráme s citem. Věříme, že všechny mají duši s velkým D. Dodavatele těchto produktů známe osobně a vždy chceme znát i jejich myšlenku. A právě díky myšlence, jsme si vybrali nového dodavatele, firmu PURUS-MEDA. Za jménem této firmy se skrývá rodinná farma s originálními recepturami. Již 20 let přináší na trh vlastnoručně vyráběné podporující doplňky, jež v sobě ukrývají blahodárné účinky exotických bylin, hub a včelích produktů. Jejich kouzlo tkví v čase věnovaném vývoji a ve zkušenostech, získaných nejen vědeckými studiemi, ale také z klasických herbářů či přímo od bylinkářů. Všechny své produkty vyrábí s citem a láskou.

Hlavní složkou mnoha jejich výrobků je včelí propolis, jež je známý pro jeho zázračné účinky na lidské zdraví. V úlech jej včely používají převážně k údržbě, dezinfekci a opravám. Propolisem zatmelují trhliny a zpevňují strukturu úlu. A právě tak, jak podporuje včelí úl, dokáže propolis podpořit i lidské tělo. Má totiž schopnost urychlit hojení a zmírnit nejrůznější potíže. A právě propojení včelího pokladu s výtažky nejrůznějších bylin či hub je jedna z myšlenek, díky které jsme si tyto produkty vybrali.

Pojďme se tedy společně podívat na některé z těchto výrobků:

PM PROPOLIS EXTRA 5%

Surový propolis je lepkavá hmota pryskyřičné povahy, pocházející ve středoevropských podmínkách převážně z pupenů topolu, břízy, olše, kaštanu, borovice a smrku. Tuto látku včely sbírají, obohatí jí o výměšky slinných žláz (převážně enzymy) a používají v úlu k údržbě, dezinfekci a ochraně před nežádoucími mikroorganizmy (viry, bakteriemi, plísněmi a houbami)

Zpracovaný propolis v této koncentraci slouží jako:

  • podpůrný prostředek k péči o dutinu ústní a pokožku
  • ovlivňuje povrch kůže i sliznice
  • má ochranné účinky na řadu humánních patogenních mikroorganizmů
  • pomáhá při drobných poraněních pokožky, dásní a jiných indispozicích v dutině ústní
  • také vhodný po štípnutí klíštětem. 

Můžeme tedy opravdu říci, že se jedná o poklad od našich drahých včel, který by neměl chybět v žádné lékárničce.

 

DRAČÍ KREV PM

Dalším známým pomocníkem je tzv. Dračí krev, nazývá se tak míza z jihoamerického stromu Sangre de Drago. Název získala díky tmavě červené barvě, která se skutečně podobá krvi. Vyznačuje se širokým spektrem biologicky aktivních látek, a to jak pro vnitřní, tak vnější použití.

  • vnější použití - pomáhá rychleji hojit odřeniny i řezné rány, snižuje riziko infekce, je také vhodná na problematickou pleť (akné), pomáhá po bodnutí hmyzem
  • vnitřní použití - slouží jako komplexní očistná kúra organismu, podporuje imunitu, má antivirotické účinky, uplatňuje se také při zažívacích problémech a problémech s žaludkem

 

PM CHLAMYDIL EXTRA

Dopřejte svému tělu pomocí následujícího produktu očistnou kúru od širokého spektra virů a bakterií. Blahodárně působí na centrální nervový systém a má stimulující vlastnosti pro čištění krve a tkání. Celkově dopomáhá k normálnímu stavu imunity. I tento výrobek je doplněn o včelí propolis a v kombinaci s bylinami působí jako antioxidant.

Obsažené byliny a jejich účinky:

  • Tužebník jilmový - normální stav dýchacích cest, ledvin a močových cest, normální stav kloubů, přispívá k vylučování vody z organismu, k přirozené obranyschopnosti těla a má antiseptické účinky
  • Vrbová a olšová kůra - normální funkce dýchacích cest, hormonální rovnováha, normální činnost kardiovaskulární soustavy
  • Lapacho - přírodní antioxidant, normální činnost ledvin, přirozená obranyschopnost organismu, klidný spánek
  • Bakopa drobnolistá - pro duševní zdraví, koncentraci a paměť, podpora kognitivních funkcí, přírodní antioxidant
  • Uňa de Gato - přirozená obranyschopnost organismu
  • Selenové kvasnice - normální činnost imunity a štítné žlázy, ochrana buněk před oxidativním stresem.

 

A ještě něco z čínské medicíny:

CORDYCEPS EXTRA PM - Jedná se o doplněk stravy bohatý na účinné látky z houby Housenice čínské. Představuje bohatý zdroj tělu prospěšných látek, vitamíny, minerály a důležité aminokyseliny. 

REISHI COMBI PM - Tento produkt v sobě kombinuje extrakt ze sušeného mycelia houby Reishi s polysacharidy. Díky tomu dodává tělu vysoce ceněně prospěšné složky, které se podílejí na přirozené imunitě.

 

Kouzlo myšlenky PURUS-MEDY mě doslova okouzlilo, a i když jsou některé pojmy stále neprozkoumané a zcela nové, jsem ráda, že jsem se k některým z nich mohla přiblížit právě s Vámi. V případě dotazů nás můžete kontaktovat na e-mail letokruhbrno@.gmail.com

S láskou Caroline Rechová

 

Bylinky pomáhají lidem po celém světě už od pradávna. Jejich účinky dokonce potvrzují řady vědeckých výzkumů. Dle legislativy EU však nesmíme uvádět podrobnosti o bylinkách a nesmíme vyvolávat dojem, že mají léčebné účinky.

 

Zdroj: PURUS - MEDA