Životní pohoda s produkty od Bohumila Jukla

Převážná většina bylin z naší domoviny, dlouholetá praxe, víra v život a Boha, pokora a velký optimismus, to vše spojuje pana Bohumila s jeho výrobky z bylin.

A proč právě byliny?

Byliny jsou, již od pradávna využívány při mnoha potížích a svoji účinnost, tak již dávno prokázaly. Začátky pana Jukla sahají do roku 1974, kdy mu řádové sestry předaly uvědomění, že má dar léčit. Začal se tak aktivně věnovat základům medicíny a učil se od proslulého Jindry Paseky (léčitel) a Jiřího Janči (bylinář).  Člověk, který přichází s prosbou, neduhy či problémem, na ně najde ve většině případů u pana Jukla odpověď. Pokud je potřeba, neváhá se obrátit, pro potřebnou pomoc i na lékaře, se kterými diskutuje možné příčiny trápení pacientů. Podle pana Jukla, je klíčem k úspěchu podporovat organismus bylinami a výrobky z nich. Dobíjí však energii i jinak, smíchem nebo sklenkou dobrého a kvalitního vína. Doporučuje jíst kvalitní potraviny a věnovat se zdravému životnímu stylu a stavět tak, pevné základy naší psychiky.

K životní filozofii, které se věnuji a věřím, že i spousty dalších lidí, patří psychická pohoda. Pokud je tělo vystavováno dlouhodobějšímu stresu, může to negativně ovlivnit játra, která jsou velmi důležitým orgánem. Působí v našem těle jako takový filtr a zbavují tělo toxinů. Patří k největší endokrinní žláze v těle, napomáhají vstřebávat tuky a ukládají také některé vitamíny a mnoho dalšího. Játra je důležité, pro jejich funkci, udržovat v kondici. Povzbuzením psychiky, jim věnujeme určitou službu. Výbornou volbou jsou Bylinné směsi Nervy a Tělo+Duše. Vhodné je, si připravovat čaj, jako rituál a od momentu začátku přípravy, si představovat, jak napětí z těla odchází. Pro podporu činnosti jater jsou vhodné také tablety Fyrosan Játra. Na pročištění organismu je nápomocna játrům, tinktura Vlaštovičník.

Pročištění prostoru, i těla umožňuje volně se nadechnout.

Tinktura Šalvěj je známá pro své očistné a antibakteriální účinky. Je vhodná proti pocení u dětí v noci, v pubertě a také v období klimakteria. Desinfekční účinky Šalvěje, se uplatňují jako základ mnoha kloktadel, a pro vymývání zanícených ran. Podpoří také při přílišném přepracování a stresu. Šalvěj je vhodné použít i na pročištění prostoru, ve formě vykuřovadla.

Jak tedy ochránit prostor, který chceme čistit, abychom se cítili v bezpečí? Vhodnou bylinou je Yzop. Vedle svých příznivých účinků na zažívání, nadměrné pocení, nadýmání a zahlenění, patří také k bylinám ochranným. Stačí jej nasypat do rohů místnosti a nechat, alespoň přes noc pracovat. Následně bylinku vysajte a vyhoďte (nejlépe pryč z místnosti/bytu).

Pak se již stačí volně nadechnout, a pokud vám to zrovna z důvodu NEmoci nejde, uvařte si malý zázrak – Bylinnou směs Plíce. Směs podpoří normální stav dýchacího systému. Plíce jsou orgánem svobody. Nádechem a výdechem usměrňujeme své emoce a dokážeme být více koncentrovaní.

Potřebujete masáž, ulevit od bolesti a rozvlnit své tělo do vašeho oblíbeného tance? Je tu řešení!

Mast na svaly je relaxačním, zvláčňujícím a uvolňujícím blahem, které můžete dopřát svým nohám, ale také celému tělu. Nohy zmiňuji, protože se v nich, zejména stres a napětí, ukládá. Dochází k pocitu „těžkých nohou“ až k otékání. Pro zlepšení průtoku krve, proti křečovým žilám, studeným končetinám a revmatismu je tu Kaštanová mast. Obnovuje pružnost a pevnost cévních stěn, a tak se můžete s láskou rozloučit s otoky svých nohou a jít si třeba zaběhat. :-D Tři je magické číslo, a i tady nesmí chybět poslední pomocník, pro super stav svalů, kostí a pokožky - tablety Fyrosan Hořčík+Vápník (Mg+Ca). 

Bylinářství a kořenářství Jukl svoji myšlenkou pomáhat lidem, skrze nalezení cesty ke kořenům přírody, k sobě samým, a tak zpět ke svému zdraví, mě inspiroval, k napsaní těchto řádků. S radostí vám je předávám s příspěvkem vlastních rad a zkušeností.

Pokud byste měli jakýkoli dotaz, neváhejte se obrátit na email: letokruhbrno@gmail.com.

Sluncem zalité dny, přeje Amálie Dosedlová.

Všechny výrobky, které zde uvádím, nejsou lékem a léky nijak nenahrazují či nezastupují. Rozhodně jimi nenahrazujte základní léky a terapeutické postupy!