Srpnové ladění

Srpnové ladění - naše tělo i duše v srpnu

Oblíbené srpnové „rčení“ větší půlku prázdnin máme za sebou, mě nenechává úplně v klidu. Něco na tom bude :-). V červenci jsme si všichni oddechli, že můžeme tak trochu zase cestovat, hýřit, radovat se, hřešit s jídlem a pitím. Samozřejmě každý podle svého. Já jsem třeba cestovala a radovala se z života a ano, sem tam si dala nějakou dobrou skleničku vína v horkém podvečeru za krásného zvuku cikád nebo při západu slunce. A co teď v srpnu? Za sebe doporučuji pokračovat :-). Avšak také již mysleme na to, že se blížíme k podzimu a je potřeba naše tělo i duši správně vyživit.

Srpnu vládne stále ještě element ohně, ale již brzy na něj naváže element země. Pojďme tedy ještě využít silné ohnivé energie. Tématem je TERMOREGULACE TĚLA, která když je správně podporována a udržována dodává dostatek energie na celý podzim a zimu, podpoří imunitu a také vyladí naši duševní rovnováhu.

Čím tedy můžeme podpořit správný termoregulační systém, který souvisí jak s krevním oběhem, tak lymfatických systémem?

Určitě pohyb. V létě je nespočet možností pro každého. Od plavání, přes chůzi, jízdu na kole, skákání na trampolíně nebo jóga s obrácenými polohami (svíčka, stoj na hlavě). Dobré je také náš lymfatický systém podpořit lehkými teplotní „šoky“. Projít se chladným potokem a pak na trávě nechat sluncem prohřát a prozářit své nohy. To samozřejmě můžeme nahradit i střídáním teplé a studené sprchy. Nezapomínejme také na játra (https://www.letokruh.com/blog/vnitrni-posileni-pravdy/) a ledviny (https://www.letokruh.com/blog/poselstvi-unoroveho-elixiru-lasky-a-energie/), o kterých jsme psali v předchozích článcích našeho Blogu.

Jak k nám termoregulace promlouvá z hlediska psychiky?

 Když je nám velké horko a stále se hodně potíme, ukazuje nám naše tělo, že jsme možná na pokraji výbuchu. Nebo že žijeme pod tlakem a svoje emoce necháváme uvnitř namísto toho, abychom je vypouštěli ven. V takovém případě se zastavme, vydechněme, vezměme si dovolenou a odpočiňme si. Naopak je-li nám zima, zamysleme se nad tím, zda máme ve svém životě dostatek radosti, lásky a vřelosti. Pokud ne, vyrazme do společnosti, na výlet, za přáteli, buďme jako děti, radujme se a dělejme bláznivé věci.

Naše doporučení jak se dobře postarat o svoji termoregulaci.

Odlehčit stravu prostřednictvím čerstvého ovoce (meloun, hrušky, lesní ovoce, citrusy, jahody), zeleniny (lilek, cuketa, okurky, špenát, saláty, květák, brokolice), kterých máme nyní dostatek z vlastních či lokálních zdrojů. Spíše než maso si dejte rybu. Méně solte. Pijte dostatek čisté vody, ovocné šťávy, smoothie a pozvolna se zaměřte na pití bylinných čajů. Vhodná je máta, meduňka, šalvěj, kopřiva. Vynechejte nyní pohanku, zázvor a skořici, ty zvyšují teplotu těla.
Je vhodné začít doplňovat Omega3 mastné kyseliny, vitamín D3 s K2.

Obecně na konec srpna klientům doporučuji zvýšit přísun vitamínu C (v lipozomální formě ideálně) a také tkáňové soli na podporu obranyschopnosti organismu – Ferr phos a Kali mur. Při nástupech dětí do kolektivu je tohle naprosto na místě. Dělám to tak roky a roky se mi tato kombinace osvědčuje.

Krásný srpen a mnoho zážitků vám ze srdce přeje Bára z Letokruhu