Bylinné výrobky Dědka Kořenáře

Byliny se mnohdy mohou zdát obyčejným plevelem okolo cesty či rostlinami, které tu jsou, avšak vlastně nevíme přesně proč. Naštěstí jsou lidé, kteří bylinami žijí a dokáží z nich vytvořit výrobky, které si najdou své místo, u každého, kdo souzní s přírodními produkty. Jedním z nich je Dědek kořenář, který je znám svou praktičností a letitým vyvíjením čajových bylinných koncentrátů, mastí, pleťových vod a olejů. Již od roku 1991 je možno najít prvopočátky této firmy, která svým vývojem vytvořila velkou škálu produktů, ze které jsme si pro vás vybrali námi vyzkoušené směsi. A protože Letokruh je veden ženami, rozhodly jsme se zaměřit tentokrát také na Ženy a to, jak sladit hormony v každém věku.

Jak se píše v příručce, která nesmí chybět u každého výrobku „Nemoci nejsou trestem, ale testem, co zvládnete a co jste ochotni udělat, abyste přežili.“

Dubové kapky

Dubovky mají zklidňující efekt na pokožku. Oplachy pomáhají pečovat o pokožku při potížích s ekzémy, plísněmi, proleženinami a lze je také využít při nadměrném pocení. Lze použít k péči o pokožku při pobytu v přírodě při štípnutí hmyzem. Koncentrát je možné využít i k přípravě sedací koupele k ošetření pokožky v oblasti konečníku, která je náchylná k tvorbě hemeroidů.

 

Lichořeřišnicová směs

Lichořeřišnice je přezdívaná také jako přírodní antibiotikum, a je vhodným doplňkem při posilování imunity. Další byliny v této směsi napomáhají normálnímu stavu dýchacího systému, osvěžení těla a jsou antioxidantem.

Kniha Moudrosti Dědka kořenáře, kterou pan Nový napsal, svým názvem vybízí ke zmínce o dalším zázraku do party, a to jsou Hřebíčkovky. Hřebíčkovky jsou vhodné k výplachům ústní dutiny se sklonem k vysoké citlivosti zubů. Lze použít k péči o pokožku při pobytu v přírodě a při štípnutí hmyzem. Hřebíčkovky jsou Dubovky s hřebíčkem.

Bylinné výrobky a ženy

Pro mnoho žen je menstruační cyklus a hormonální změny velkým tématem jejich života nebo alespoň jeho části. Já mezi tyto ženy patřím a směsi na úpravu cyklu a obnovení menstruace jsem vyzkoušela již před pár lety, kdy jsem se rozhodla se svým trápením něco udělat. Po několika nevydařených pokusech jsem se dostala do obchůdku Letokruh, kde jsem našla mnoho odpovědí, jednou z nich byla Malinová směs spolu se směsí Chmelovou.

Malinová směs *pro dámy* jako stvořená. Zajišťuje normální trávení, detoxikaci, před menstruační komfort. Pomáhá při menopauze.

Malinová směs se výborně hodí v kombinaci s Chmelovou směsí, a to v případě hormonálních proluk v cyklu. Tato směs také přispívá k  normálnímu stavu kostí, vlasů a nehtů, má uklidňující účinek, podporuje dobrý spánek, normální činnost nervové soustavy, normální trávení a hormonální rovnováhu, relaxaci a duševní zdraví. Ženy jsou emoční bytosti, a proto je nedílnou součástí harmonického cyklu, také pozitivní nálada a minimum nervového vypětí.

Cyklická žena prochází čtyřmi různými fázemi, které předchází menstruaci. Můžeme si je představit jako roční období - Jaro, léto podzim a zima. Na jaře je žena plná elánu, má chuť tvořit a překypuje energií. V létě je ovulační období, převládá jangová sluneční a radostná energie, kterou žena využívá k dotahování úkolů. Má chuť se zkrášlovat, být velmi ženská a hlavně svá. Na podzim přichází čas úklidu a plánování na období jara. V zimě je čas menstruace, jinová měsíční energie, vybízí k odpočinku a nabrání sil na nové období. Žena je ráda o samotě ponořená do sebe. Celý život žena prochází cyklickými fázemi od dospívání až po menopauzu. Vnímat své potřeby a pocity je proto velmi důležité. Výjimkou není ani menopauza, kdy žena prožívá druhou zásadní životní změnu. V tomto období je vhodné zařadit výše zmíněné směsi a také přidat směs Jetelovou pro menopauzální komfort. Využívá se při přechodových potížích, silném premenstruačním syndromu.

Náramek BEN

Na závěr už jen doplním estetický doplněk náramek nové generace BEN. Postříbřený Bioenergonáramek, který slouží k bioaktivační úpravě vody a nápojů a harmonizuje. Magnetický náramek doplňuje krásu a čistotu ženy. BEN je vhodný pro všechny ba dokonce i děti. Lidé s tzv. „syndromem“ neklidných rukou, budou jisto jistě nadšeni. Neskutečná síla magnetického pole, zkrátí dlouhé chvíle, spojováním a přemýšlením o životě.

*Možnost začít znovu je jedním z největších darů od života*

Velmi ráda jsem nahlédla pod pokličku výrobků Dědka kořenáře a na základě toho, a taky vlastních zkušeností, Vám s radostí předávám tyto řádky. Pokud byste měli jakýkoli dotaz, neváhejte se obrátit na email: letokruhbrno@gmail.com.

Sluncem zalité dny, přeje Amálie Dosedlová.

Všechny výrobky, které zde uvádím, nejsou lékem a léky nijak nenahrazují či nezastupují. Nejsou klinicky zkoušeny, ale jsou schváleny jako potravina a kosmetika. Není tedy ze zákona možné tyto prostředky doporučit jako léky. Pokud chcete využívat produkty Dědka kořenáře, při zdravotních potížích konzultujte to s lékařem znalým dané problematiky. Rozhodně ale jimi nenahrazujte základní léky a terapeutické postupy!