Květnové povzbuzení

Láska ševelí ve vzduchu a spolu s ní se zrodil nový život každého z nás. Minulost je zanechána daleko za humny a my máme možnost začít znovu. Přijmout změny, které přišly a možná ještě přicházejí a zvyknout si na nové světlo v našich životech. I když nás láska provází ve všech měsících, v květnu bude ojedinělá. A víte v čem a čím? To záleží na každém z nás. Proč? Květen je spojen s orgánem srdce, a tak se na chvíli zastav a odpověz si pro sebe na tyto otázky.

„Jak často vnímám tlukot svého srdce?“

„Jak často se rozhoduji podle srdce namísto rozumu?“

„Umím vnímat, po čem mé srdce touží?“

„Slyším jeho volání?“

„Dávám mu lásku a péči, kterou si zaslouží(m)?“

Nech v sobě znít otázky, a když ti přijde odpověď, zapiš si ji a pokud s ní nejsi v souladu, přepiš ji podle svého srdce. Jako by k Tobě promlouvalo. Zapisuj si odpovědi kdykoliv během celého měsíce, vnímej změny a vítej nové vjemy.

Srdce je spojeno se 4. čakrou, která se nachází v oblasti hrudníku. Pro její harmonizaci rozvoň v domově aromaterapii od Hanna Maria, konkrétně relaxační směs pro uvolnění. Napij se doušku čaje Shotimaa Loving a rozezni Tibetskou mísu, jejíž tóny lahodí nejen tvým uším, ale také tvému srdci, které nyní bije v jejím rytmu.

Ke šťastnému srdci patří jednoznačně ohromná radost a zápal vnitřního ohně. Radostná energie slunce se proplétá svými paprsky s plamínky ohně, které tančí a léčí srdeční oblast od strachů, nervozity, stresu, zklamání. Probouzí v něm lásku, naději a vítezství a tím se otevírají dveře k jedinečným okamžikům.

Zesílené vibrace lehkosti ti do tvého srdce přinese meditace, přírodní kosmetika, naučné knihy nebo zapálená svíce, jejíž plamen ti svítí na cestu.  Na klikatých pěšinách každodenních povinností tě doprovází a dodává ti stabilitu panenka strachu, kámen v kapse nebo samolepka s květem života na tvé oblíbené láhvi. Před usnutím je vhodné zážitky z celého dne zapsat do deníku pravdy a nechat si zdát krásné sny pod ochranou lapače snů, do jehož sítě se zachytí noční dumání nad životem

Srdce je v nadšení ve chvílích zamilování, výhry života, překonání vlastních hranic, líbezného zpěvu ptáků nebo moudrého vyslechnutí bolesti. Jeho tlukot nám ukazuje směr, kterým se vydat abychom našli své touhy.

A co v květnu jíst?

Odlehčený jídelníček při jarních očistách se v květnu mění v pestrobarevný talíř plný chutí. Hravý a zdravý jídelníček přispívá k podpoře celého organismu, a to včetně srdce. Čím ho potěšíte? Červenou řepou, česnekem, čekankou a zelenou zeleninou, převážně bezlepkovými potravinami, lesním ovocem, naklíčenými luštěninami a spíše zakysanými mléčnými výrobky. Všeho s mírou a podle toho, jak máš samozřejmě rád/a. Nabízíme typy, které se hodí i ke směsím koření Sonnentor. Můžeš s nimi vykouzlit výborný oběd, zdravou sváču nebo vynikající dezert. Srdci náleží hořká chuť, a tak si nezapomeň dopřát třeba šťavnatý grapefruit v ledovém džbánku, pro osvěžení v teplejších dnech.

Mantry měsíce května

„Přijímáním změn v sobě probouzím klid a ticho.“

„Konec je novým začátkem.“

Mantra je tzv. nástrojem mysli. Neustálým opakováním, ať už v meditaci, zpěvem, šeptem či běžným odříkáváním se posiluje vědomí mysli o mantře. Myšlenky se mohou měnit a obnovovat jako buňky. Prostřednictvím pravidelné koncentrace na poselství měsíce května (či jakoukoliv vám milou mantru), přetvoříte sílu slov do prožitku.

S vděčností předávám tyto řádky právě Tobě a přeji Ti s celým týmem LETOKRUHu, ať jsou tvé kroky vedeny srdcem a nalezneš svůj skrytý talent.

PS: Na sociálních sítích jsme aktivní, tak nás sleduj, ať ti nic neunikne. ????))

INSTA: https://www.instagram.com/letokruh_brno/

FB: https://www.facebook.com/letokruh.

AMI