Voňavé pečení, rozvlní tě v kuchyni!

Představ si příjemný den. Sluneční paprsky svítí otevřenými okny a sahají ti až na kotníky. Jemný vánek si pohrává s tvými vlasy ve chvíli, kdy stojíš v kuchyni. Usměješ se na svět, protáhneš si končetiny a možná si přitom pobrukuješ píseň „Don´t worry, be happy.“ Krásné letní ráno, jako dělané na kávu a něco dobrého k tomu. Chuťové pohárky, mysl, srdce, aura i tělo jsou nadšené tvým skvělým nápadem. Sluníčko pálí a na obloze nevidíš žádné mraky, tudíž to chce něco lehkého, ale taky sladkého na uzemnění.

Ingredience najdeš ↓

V lednici:

500 g bílého jogurtu

3 šťastná vejce

150 ml kokosového oleje

1 lžička koření Sonnentor „Síla květů“

Borůvkový džem

500 ml mléka (rostlinné či plnotučné) (na náplň)

Ve spíži:

2 hrnky špaldové mouky

1 kypřící prášek do pečiva

2 vanilkové cukry

Vanilkový pudink (na náplň)

Med, cukr, nebo jiné sladidlo dle tvých preferencí a potřeby

Kokos na ozdobení

Na postup, jak připravit zázračný dortík, který ti vykouzlí úsměv, zažene starosti a rozesměje všechny kolem na plné pecky, se podívej tady ↓

Začneme předehřátím trouby na 180oC a vymažeme dortovou formu kokosovým olejem. Na dalších řádcích tě povedu, jako mého přítele, kamarádku nebo člena rodiny. Připrav si chvíli času, pohody, klidu, radosti a pusť si píseň „Don´t worry, be happy.“ Nezapomeň si obléct tvou oblíbenou zástěru. Jdeme na to? Jsi připraven/a? Vesmír, všichni lidé, zvířata i rostliny při tobě stojí a tohle pečení bude jízda na vlnách radostné sluneční energie JANG.

Nejdřív připrav „mokrou“ směs – smíchej jogurt, žloutky, vanilkové cukry, kokosový olej a na konec přidej jednu lžičku koření „Síla květů“. Koukni, kde máš mixér a vyšlehej ten nejlepší sníh na světě. :-) Víš, když ho vyšleháš fakt suprově a otočíš jej nad hlavu – komukoli, bude v pohodě. Nespadne totiž ani kapka! Pokud, tě zrovna naštval tvůj pes, můžeš ho vyšlehat trochu méně, a pak i v létě může sněžit.

Vrhni se bez čekání na sypkou směs a smíchej špaldovou mouku, kypřící prášek do pečiva a cukr. Pokud používáš med, přidej jej do mokré směsi. Dobře vše promíchej.

Nyní spoj mokrou směs se sypkou. Až to budeš mít, tak jemně vmíchej tvůj boží sníh. Vnímej, jak se mísí ingredience, zpívej píseň „Don´t worry, be happy“ a přidej kapku úsměvu, lásky, krásných myšlenek a cokoli, co tě činí šťastným a naplněným.

Teď už je vše skoro hotovo. Těsto je spíše tekutější konzistence, pokud ne, tak přidej trochu mléka, oleje nebo více jogurtu. Přichází fáze pečení – dortík pečeme dozlatova, hlídej ho ať se nespálí. :-) V troubě je přece jenom větší teplo, než na „opalovačce“ u bazénu. Až bude dort hotov, nech mu trochu zchladit „hlavu“ a mezitím si připrav vanilkový pudink.

Vanilkový pudink vaříme běžně, jen nezapomeň přidat soucit, lehkost a pokoru. Pudink potřebuje taky trochu zchladit, šoupni ho nejlépe do lednice. Dortík poté rozkroj podélně a vezmi borůvkový džem či marmeládu a nešetři, namaž ho pořádně, no prostě ať je fakticky „namazanej“. Tak a teď vanilkový pudink inside. Přiklop dort a on the TOP, přidej další část pudinku, džemu, špetku koření „Síla květů“ a kokos.

Rozkroj mě, rozkroj! Dortík se už nemůže dočkat až tě potěší. Až potěší manžela či manželku, děti, přítele, babičku, dědečka i toho souseda od vedle, co se špatně vyspal už 3. týden. Dej si klidně dva kusy i o samotě a užij si k němu kávu, čaj nebo vodu s citrónem.

…a teď koukej, z tvého okna je možné spatřit orla, který má vždy nadhled a prostě jen letí. Nadhled nad všemi situacemi, které nelze ovlivnit, nad vším, co je pomíjivé. Letí a neví kam a usmívá se, protože přítomný okamžik je pro něj, ten nejdůležitější.

 Sluncem zalité dny a provoněné kuchyně dortíky štěstí, vám přeji a předávám s vděčností v srdci, Vaše Ami.

IMG_20200715_192253~2IMG_20200715_192513~2IMG_20200715_234823~2