Jarní dávka lehkosti

Bystrá hlavička - opět v kondici!

Cvrlikot ptáků v lesním království zvířat ti přináší povznášející pocit. Vánek si pohrává s tvými vlasy, Slunce prohřívá tvoji hruď. Pohled ti učarovalo nádherné kvítí na louce před tebou. Lehneš si do trávy a sníš. Tady a teď se máš nejlíp na světě a tvá touha po lehkosti bytí, je tu s tebou. Jsi jako list v proudu vzduchu, letíš a nevíš kam, nadnášíš se nad stromy, lesy, řeky i cesty. Lehkost, kterou ti svět nabízí je úplně ve všem, stačí se jen zastavit a uvědomit si, že není kam spěchat.

Udělej si čas pro sebe a dopřej si na první jarní dny, něco lehkého, svěžího a chutného. Období očistných rituálů, restartu, obnovy, si žádá zdravou stravu.

Tak se pojď naladit na vlnu harmonie skrze recept na dezert bez cukru i mouky. Zajistí ti svěží mysl bez starostí, a bude zase dobře! ????

Ingredience:

300 g kešu ořechů (rozemletých)

120 g selského jogurtu

2 lžičky jedlé sody

30 g 90 % čokolády

2 našlehané bílky

Borůvky

Koření Bystrá hlavička

Postup:

Předehřej si troubu na 175oC. Nachystej si máslem vymazanou formu na bábovku. Namleté ořechy najemno smíchej s jedlou sodou, poté přidej selský jogurt a 1 lžičku koření Bystrá hlavička, na překonání odpolední únavy, či nastartování dne. Vzniklé hladké těsto pak rozděl na 2 díly. Ve vodní lázni rozpusť čokoládu a přidej ji, do první poloviny těsta. Do druhé poloviny těsta přimíchej hrst borůvek a promíchej. Vyšlehané bílky rozděl do obou těst a jemně vmíchej.
Do formy vlévej těsto cik cak – tmavá, světlá, tmavá, světlá. Bábovku pečeme 35 min. do zlatova.

Užívej si lehkost už i při pečení a mysli jen na to nejkrásnější na světe :-)

S vděčností a upečenou lehkostí, ti přeji krásné dny a Bon apetit! Za tým LETOKRUHu, Ami.

PS: Na našem Blogu najdeš i další zdravé recepty s využitím různých druhů koření SONNENTOR.