Schüsslerovy tkáňové soli

Biochemické tkáňové soli – (Schüsslerovy buněčné soli) BIOMINERAL D6

"...srdcovka, parťák a nejoblíbenější produkt z nabídky doplňků stravy na naší prodejně Letokruh". Tento článek tedy věnuji tkáňovkám, jak jim s oblibou říkáme. Inspirujte se :-). 

Před pěti lety jsem se o nich dozvěděla na kurzu homeopatie. Zaujala mě jednoduchost užívání a principy, které jsou použity při jejich výrobě. Jako vždy jsem se také zajímala, kdo je vyrábí, s jakou energií, životním pohledem a .. To je pro mě velmi důležité. Ne vždy je možné se dostat až k člověku, který je hlavním pohonem celého produktu. Zde to však možné bylo. Díky osobnímu setkání přímo s Pharm.Dr. Žanetou Truplovou Brachňákovou, bylo rozhodnuto a začala jsem se o soli zajímat více. V roce 2015 jsem prošla odborným kurzem a začala s nimi následně pracovat. Velký podíl a můj dík také patří všem, kteří se kolem solí Biomineral D6 točí, co vše museli podstoupit a co bylo nutné, abychom je mohli mít na našem trhu v ČR.

Co jsou Tkáňové soli?

Tkáňové soli tvoří systém 12 základních anorganických, tedy minerálních složek těla, definovaných dr. Schüsslerem v 19. století. Tyto složky jsou permanentně přítomny v našem těle a jsou nezbytné pro zachování zdraví a života. Jsou součástí všeho kolem nás (jsou v zemi, ve všem živém, ve vesmíru…). 

Tkáňové soli jsou doplňkem stravy, který může být jednou z vhodných forem doplňování potřebných minerálů ve správném poměru. Biochemické tkáňové soli energetizují, harmonizují, vitalizují naše tělo a výrazně stabilizují naše energetické pole.

Systém tkáňových solí je propojen s Astrologií a Aura-Somou. Aura-Soma pracuje s energiemi barev, krystalů a rostlin, každá z 12 solí je v tomto systému přiřazena k jednotlivé barvě. Také v klasické astrologii máme 12 znamení zvěrokruhu, stejně jako solí je 12 a každá je přiřazena k jednomu znamení. Začíná se znamením Berana (počátek, hlava, jaro, barva červená) a končí se Rybami (chodidla, konec zimy, cyklu, barva magenta). Koncepce Tkáňových solí tedy poskytuje spojení těchto tří důležitých systémů. 

Praktické informace týkající se užívání

Tkáňové soli se volně nechávají rozpustit v ústech nebo ve vodě a popíjí se. Vstřebávají se přímo přes sliznice úst a jsou tedy okamžitě dostupné pro tělo. Jsou sladké a proto pro většinu dospělých a snad pro všechny děti velmi chutné. Jejich sladkost způsobují polyloly (viz níže).

Moje osobní zkušenosti jsou opravdu velké. Užívám je já osobně, moje děti, blízcí, přátelé, klienti. Za celou praxi jsem se nesetkala s výrazně negativním názorem a to je pro mě velký bonus. 

Za sebe osobně mohu napsat pár rad, které jsou čistě mojí osobní zkušeností. Mojí nejoblíbenější solí je KALI PHOS :-) Možná proto, že patří ke znamení Berana, ve kterém jsem se narodila. Možná proto, že mě vždy nakopne, když mi dochází energie, když řídím a chce se mi spát nebo když jsem na jaře bez energie. Když se potřebuji soustředit a nemyslet na mnoho věcí, mám ji také vždy po ruce. Takže ji vozím v autě, nosím v kabelce, baťůžku... kdekoliv :-)). Mým druhým favoritem je MAG PHOS což je minerál hořčíku. Jasně, důležitý pro naše nervy. U mě funguje jednoznačně pro navození klidu. Ostatní vlastnosti hořčíku myslím každý známe a víme, že potřebuje parťáka vápník, a to je v našem případě CALC PHOS, která je díky své královské modré (indigové) barvě základní i pro děti a jejich energii.

DSC01677DSC01682DSC01678

V každém případě jsem vyzkoušela všechny, ale o nich podrobně zase někdy jindy. 

Přijďte se zeptat k nám na prodejnu, rádi vám povíme více. V případě zájmu můžete také psát své dotazy na mail poradnaletokruh@seznam.cz 

 

Doplňující informace k tkáňovým solím Biomineral D6

Složení: konkrétní minerál dané soli, steran horečnatý (rostlinný) a nosičem jsou rostlinné polyoly, (Polyoly se používají jako nosiče učinné látky více než šedesát let. Jsou to cukrové alkoholy a ve většině případů jde o přírodní látky, které se běžně vyskytují v rostlinách a jejich plodech. Nejčastěji se jako nosiče používají sorbitol, manitol, xylitol a isomalt. Polyoly mají nízký glykemický index - 2. Polyoly jsou obecně neutrální sladkou chuť na úrovni 60% sladkosti cukru. Nejsou stravitelné bakteriemi ustní dutiny, přispívají ke snižování tvorby zubního povlaku a prevenci zubního kazu. (zdroj: kniha Bunkové soli)

Dávkování: 1 tableta 2 až 4 krát denně při dlouhodobém užívání. Akutně lze užívat 1 tabletu každé dvě hodiny. V případě potřeby je možné dávku zvýšit až na 1 tabletu každých 15 minut. Tablety se nechají volně rozpustit v ústech. V případě užívání více solí najednou lze tyto rozpustit současně v malém množství vody a popíjet.
Často se kombinují 2-3 soli. Ale lze i více. Osvědčilo se nám také velmi, zvolit např. komplexní tkáňovou sůl - Biokomplex a k tomu 1-2 důležité soli.

Uchovávání tkáňových solí: na suchém místě do 25°C mimo přímé sluneční světlo a mimo zdroje elektromagnetického záření. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Velikost balení: 180 tbl/90g

Výroba: Biomineral s.r.o.

 

S láskou k vám a k tkáňovým solím, Bára Zechmeisterová

 

PZN:!! Veškeré popsané informace výše se týkají Tkáňových solí značky Biomineral D6. (Na trhu je více druhů TS, ale složením se liší, některé např. obsahují laktózu, což Biomineral D6 ne, nemá žádné živočišné složky ani barviva).