Jak podpořit žlučník

Nejen v březnu naši velkou pozornost potřebuje náš žlučník. Tak je to dle TČM (Tradiční čínská medicína) a my s tím naprosto souhlasíme. Jeho správnou funkci můžeme podpořit různě. Určitě začneme stravou a odlehčením jídelníčku (vynechat je třeba tučná a smažená jídla, případně i mléko, žádná dochucovadla a co nejméně chemických přísad). Pokračovat budeme péčí duševní. Obklopujte se lidmi, které máte rádi a jste s nimi v harmonii, věnujte se věcem a činnostem, které vás baví a jste při nich šťastni. Pokud vás někdo rozčílí, tak si pamatujte, že zejména vy rozhodujete o tom, jak budete na danou situaci či člověka reagovat. :-) Možná je lepší nereagovat a s nádechem a výdechem věnovat tuto energii sobě. Pravdou je, že krátké výbuchy hněvu nejsou také úplně od věci, neboť se hněv dostane ven (avšak to musí být stylem - přišel, proběhl, odešel - konec, tečka!).

Oslabený žlučník se projevuje mimo jiné nadýmáním, vystupováním kyselých šťáv, průjmy, závratě... Můžete pociťovat bolesti hlavy, ospalost, nevrlost. Po psychické stránce se mohou objevovat úzkosti, obavy, bušení srdce, podrážděnost... Váš žlučník má vliv také na kvalitu spánku, choďte spát před 23. hodinou. 

A co můžeme doporučit? Ráno si dejte sklenici teplé vody s citrónem, upřednostňujte teplá jídla, kombinujte dušenou a syrovou zeleninu a vybírejte potraviny, které právě začínají růst (řeřicha, špenát a ideálně i naklíčené). Vhodná je i kvašená zelenina a různé obiloviny ( kuskus, pšenice, špalda, bulgur...) a mrkněte např. na stránky naší kolegyně Věry Strnadové Jak podpořit žlučník.

Pro posílení žlučníku můžete využít i aromaterapii. Žlučník patří třetí čakře, tedy Solar plexu a éterický olej třetí čakry koupíte ZDE

Z produktů dostupných u nás se můžete podívat níže na typy. Jedná se zejména o doplňky, které obsahují hořké složky, které mohou kladně ovlivňovat trávení a tvorbu žluči.

PAMPELIŠKA KOŘEN

ČAJ ŽLUČNÍK - SLINIVKA

ZEMĚŽLUČOVÁ SMĚS

EO DOTEK JARA

a mnoho dalšího, zavolejte k nám nebo se zastavte, rádi poradíme. 

Krásné jaro, tým Letokruhu